لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...

آشنایی با سقف های یوبوت و تفاوت آن با سقف های تیرچه بلوک ( قسمت اول )

یک پیمانکار یا مهندس برای ساختن سقف یک ساختمان گزینه های زیادی را پیش رو دارد که باید باتوجه به نوع ساختمان و بودجه مالک ساختمان یکی از انواع آنها را انتخاب و شروع به کار کند.
اما اکنون می خواهیم در این مقاله شما را با سقف یوبوت که یکی از انواع سقف دال- بتنی می باشد آشنا کنیم. اجزا تشکیل دهنده سقف یوبوت آرماتور و بتن است.
این نوع سقف دارای وزن و هزینه زیاد با سرعت اجرای کم است به همین دلیل است که از این نوع سقف کمتر استفاده می شود. با این وجود عده ای از مهندسین و ساختمان سازان به این نوع سقف ها اعتماد دارند و در پروژه های ساختمانی خود از آن استفاده می کنند. همچنین از این نوع سقف در ساختمان هایی که قرار است اماکن عمومی نظیر نیروگاه ها یا مراکز صنعتی بزرگ شوند استفاده می شود. سقف یوبوت یک روش برای اجرا کردن سقف دال- بتنی است که استفاده از این روش باعث کاهش معایب این نوع سقف می شود.


سقف یوبوت چیست؟


به یک سیستم سازه ای از انواع سقف های دال بتنی دو طرفه توخالی، سقف یوبوت می گویند. برای اجرا این نوع سیستم سازه ای فاصله بین میلگردهای بالا و پایین را با نوعی بلوک سقفی توخالی از جنس پلی پروپیلن به اسم یوبوت پر می کنند. برای عملی کردن این روش ابتدا بلوک های یوبوت را چیده سپس دور آنها را بتن ریزی می کنند به نحوی که سطح این بلوک ها با بتن پوشانده شود به این ترتیب سطحی صاف تشکیل می شود.
در اواخر قرن بیستم میلادی مهندسین ایتالیایی، بر روی انواع دال های بتنی مشغول تحقیق بودند که توانستند سقف های یوبوت را بسازند زیرا این نوع سقف دارای ویژگی های زیر می باشد:


1- بهینه سازی در مصرف بتن و میلگرد
2- مقاومت بالا در برابر زلزله
3- استفاده جهت دهانه های بلند
4- کاهش مصرف آرماتور و بتن

پیشنهاد میکنیم از مقاله آشنایی با آجر فشاری و مشخصات فنی آن دیدن کنید.



 

بلوک دیواری






 

خرید بلوک دیواری






 

قیمت بلوک دیواری






 

خرید بلوک دیواری یزد




تعداد نظرات : 0